OM OSS PÅ KVITEMYR

Kvitemyr Gard drives av Tore Kristoffersen, Lena Skugstad og Silje Skaara, i tillegg har vi fått mye hjelp av våre tre andre ungdommer.

Vi flyttet til Kvitemyr Gard i 2010 med en drøm om å skape en gårdsdrift og drive med hest, avl, jakt og få bo midt i nydelig natur. Her på Høg-Jæren mellom knauser, gressletter og med strendene bare noen kilometer unna fant vi vår drømmeplass.

Våre hesteinteresser er mange, Silje Skaara konkurrerte lenge i ulike westerngrener, men har i senere tid gått over til dressur. Tore og Lena har ridd mange distanseritt, både sammen og med Tore som groom. Nå rir også Tore og Lena dressur. I tillegg har startet litt kjøring.

Hestene nyter late sommerdager i beitene på Kvitemyr. Dette bildet er fra Pigane med utsikt ned over gården og ridebanen. Foto: Silje Skaara

Spælsauene våre får verdens herligste lam. Foto: Lena Skugstad

Så langt vi vet er vi Norges eneste Frederiksborghest avler.

Vi bor med flott utsyn over havet mot sør og vest, og Høg-Jæren og fjellene i Bjerkreim mot øst. Hestene nyter mye utegang både sommer og vinter i beitene rundt gården. I tillegg til hester har vi katten Karamel, beagelen Sir Henry, Siljes staffe Easy og spælsauer som får verdens nydeligste lam om våren.

Vi gleder oss alltid til det kommer nye føll på Kvitemyr.

Foto: Silje Skaara

Sommerbeitene

Hver sommer åpner vi sommerbeitene våre for hester som skal få nyte ferien i flokk, eller bare få en andeledes tid på sommerbeite samtidig som hesten holdes i trening.

For oss er sommeren en aktiv periode. Våre hester holdes i trening selv om de er på beite, og vi har ofte instruktør på besøk på Kvitemyr, også gjennom sommeren.

Her på Kvitemyr Gard avler vi Frederiksborghester. Så langt vi vet er vi Norges eneste Frederiksborghestavler? Kjærligheten til nettopp Frederiksborgerene har hele familien fått, og disse hestene har mange talenter. Vi ønsker å avle gode brukshester med et bredt bruksområde for hver enkelt hest.

Våre Frederiksborghester brukes variert, og det liker dem godt. Variert trening er moro for både hester og oss, og vi tror det er med på å gi hestene et helt liv og god helse. Vi trener på lange tøyler, dressur, bomarbeid, bakkesprang og lokale arrangementer. Ikke minst koser vi oss med å ri på turer, både korte og lange – med og uten telt, matpakke eller føll som håndhest.

Vil du lese mer om oss på Kvitemyr så kikk på artikkelen  'Hestene som terapauter'

 

Er du nyskjerring på hvorfor akkurat for Frederiksborger, så står der mer i artikkelene 'Hvorfor Frederiksborghest?' og  'Avl av Frederiksborgere på Kvitemyr Gard'.

Tore og Lena på Julekakerittet 2018. Hestene er Scarlett O'Hara og Tørrildhavens Maja. 

Hesteflokken i Pigane. Hestene er gode å fote seg. Foto: Lena Skugstad

Hver sommer har vi mange hester på besøk i våre sommerbeiter. Dette bildet er fra Bjellandsbakken, et rikt beite velegnet for unghester eller hopper med føll.

Tore og gutta er veldig glad i å jakte. Etter at Sir Henry kom til gards jaktes det mest på rådyr og hare, men Tore liker all type jakt og friluftsliv.