OM OSS PÅ KVITEMYR

Kvitemyr Gard drives av Tore Kristoffersen, Lena Skugstad og Silje Skaara, i tillegg har vi fått mye hjelp av våre tre andre ungdommer.

Vi flyttet til Kvitemyr Gard i 2010 med en drøm om å skape en gårdsdrift og drive med hest, avl, jakt og få bo midt i nydelig natur. Og det har vi her på Høg-Jæren mellom knauser, gressletter og med strendene bare noen kilometer unna.

Våre hesteinteresser er mange, Silje Skaara konkurrerte lenge i ulike westerngrener, men har i senere tid gått over til dressur. Tore og Lena har ridd mange distanseritt, både sammen og med Tore som groom. Nå rir også Tore og Lena dressur. I tillegg starter vi kjøring med jevne mellomrom.

Her på Kvitemyr Gard avler vi Frederiksborghester. Vi er kanskje Norges eneste Frederiksborghestavler?

Vi bor med flott utsyn over havet mot sør og vest, og Høg-Jæren og fjellene i Bjerkreim mot øst. Hestene nyter mye utegang både sommer og vinter i beitene rundt gården. I tillegg til hester har vi katten Karamel, beagelen Sir Henry og spælsauer som får verdens nydeligste lam om våren.

Vi gleder oss alltid til det kommer nye føll på Kvitemyr.

Foto: Silje Skaara

Hestene nyter late sommerdager i beitene på Kvitemyr. Dette bildet er fra Pigane med utsikt ned over gården og ridebanen. Foto: Silje Skaara

Spælsauene våre får verdens herligste lam. Foto: Lena Skugstad

Tore og Lena på Julekakerittet 2018. Hestene er Scarlett O'Hara og Tørrildhavens Maja. 

Så langt vi vet er vi Norges eneste Frederiksborghest avler.

Våre Frederiksborghester brukes variert, og det liker dem godt. Variert trening er moro for både hester og oss, og vi tror det er med på å gi hestene et helt liv og god helse. Vi trener på lange tøyler, dressur, bomarbeid, bakkesprang og lokale arrangementer. Ikke minst koser vi oss med å ri på turer, både korte og lange – med og uten telt, matpakke eller føll som håndhest.

Hesteflokken i Pigane. Hestene er gode å fote seg. Foto: Lena Skugstad

Stallen på Kvitemyr leier ut de ekstra stallplassene og hver sommer har vi mange hester på besøk i våre sommerbeiter. Dette bildet er fra Bjellandsbakken med havet i bakgrunn.

Tore og gutta er veldig glad i å jakte. Etter at Sir Henry kom til gards jaktes det mest på rådyr og hare, men Tore liker all type jakt og friluftsliv.