top of page

Møt Breives Moment

Ei utrykksfull hoppe vi har vært så heldige å få ha hos oss på Kvitemyr for å avle føll. Hun viste seg å være god match med vår avlshingst Vestergårds Nilson og KM Molai ser virkelig lovende ut.

 

Moment kan vise til ei flott stamtavle. Hun er etter dressurhingsten L’Espoir som nådde toppkarakter med hele 10 i helhet, og han har flere kåringer på sin CV.

 

28.11.22Molai2-mini-medtekst.jpg
16.08.21_Moment13-mini.jpg
16.08.21_Moment9-mini.jpg

Etter Nilson og Moment fikk vi KM Molai, en velutviklet og harmonisk bygget hingst, og han vet å bevege seg i elastiske flotte bevegelser. Han har et nydelig gemytt, noe som det også sies fra Danmark at Nilson gir sine avkom, og det kan vi bekrefte hos oss også.

Moment er ei sensitiv hoppe med nydelige elastiske bevegelser. Eieren av hoppen har ridd noe dressur på henne og hun har gått dressurkonkurranser opp i LA, før hun ble avlshoppe.

FHF's Avlsprogram sier at ei hoppe av fremmedblod av rett rase kan godkjennes i avl i FHF om hun bedekkes med en helt ren frederiksborghingst som er minimum 15/16 dels ren. Vestergårds Nilson er 16/16-deler ren.

16.08.21_Moment4-mini.jpg

Hingsteføllet vi fikk ser virkelig lovende ut,

og vil glede noen andre som flott

sportshest eller en luksus hyggehest.

For vårt bruk videre i avl hadde ei hoppe vært det perfekte - ei hoppe lik Molai.

16.08.21_Moment1-mini.jpg

Førøvrig er FHF svært strenge med hvilke

hester som kan blandes inn både med hensyn til rase samt kåringer på alle individene langt bak i stamtavlen. Det er viktig for å sikre god kvalitet på avkommene i frederiksborgrasen.

16.08.21_Moment5-mini.jpg

Breives Moments

Dommerne sa blant annet dette på Breives Moment sin ekstriørkåring i Norsk Varmblod:

Mankehøyde 162 cm
Brystmål: 178 cm
Pipemål: 17 cm

Skritt, karakter 8.0: Ledig
Trav, karakter 9,0: Ledig og elastisk med god bakbeinsaksjon og skulderfrihet
Galopp, karakter 8,5: Velbalansert og veivinnende galopp. Bærig

Middels stor, edel og feminin hoppe av god type. Pent hode, velformet og velansatt hals. God skulder og manke. God overlinje. God dybde og bredde. Velformet kryss. Gode lår og underlår. Ledige gode bevegelser i alle gangarter

Moments stamtavle byr på kvalitet. Hun er etter dressurhingsten L’Espoir som nådde toppkarakter med hele 10 i helhet, og har flere kåringer med strålende resultater på sin CV.

bottom of page