top of page
Nulle_portrett1_mini.jpg

I ukene Nilson har bodd hos oss på Kvitemyr har han vist oss sitt herlige temperament, og han er bare så hyggelig og god. Han bor i stallen sammen med våre hoppe og en vallak. Han er lett å håndtere og vi blir bare mer og mer glad i han. Disse første ukene har han bedekt og ellers funnet seg til rette i våre rutiner. Nå gleder vi oss til å begynne å trene han, for han skal også være vår ridehest når det ikke er avlssesong.

Hils på vår avlshingst

Hans utstilling,- og avlsresultater forteller mye om hans kvalitet.

Han har oppnådd ærespremier, høye poengsummer i samlinger av avkom og hele 783,8 på stasjonsavprøvingen, den høyeste oppnådde poengsum gjennom tidene. En rekord han fikk holde i hele 5 år til 2018 før en hingst oppnådde mer poeng. Stasjonsavprøvingen er på 28 dager hvor hingstens talenter, ridbarhet og temperament testes.

Ingen tvil om at Nilson har betydd mye for mange. Mange var innom på Stutteriet for å ta farvel med deres kjære avlshingst, og det ble noen tårer. Nilson er avlet på Stutteri Vestergård i Danmark og har i sitt 10 årige liv gjort en formidabel avlsjobb. Vi fikk se mange av hans nydelige avkom. De bærer med seg en karisma og harmonisk bygning, selv om hoppen selvsagt også preger føllet.

Vestergårds Nilson er etter:

Far: Hyldekærs Calvano, FRH 755

Mor: Nelle af Nyløkke, FR 8474

MF: Sarpo Vejleby, FRH 731

Kåringskarakterer 2013:

8-8-7-8  6-7  8-9-8 

Mankehøyde: 163 cm

Mer info om Vestergårds Nilson finner du i presentasjonen av han her.

Nilson1jorde_mini.jpg
Nilson2jorde_mini.jpg
bottom of page