top of page

På 10-12 mils langtur med oppakning lang jærstrendene og opp i fjellene

Hvorfor Frederiksborghest?

Frederiksborghesten stjal mitt hjerte. Det var en Frederiksborghest som sjarmerte meg med sitt ‘her kommer jeg’ vesen, sin unike energi, arbeidslyst, selvtilfredshet, allsidighet, og sin lyst til være med å oppdage verden.  Man kan gjerne finne disse egenskapene hos mange hester, men for meg er det Frederiksborgerene , den danske adelshesten som stjal mitt hjerte. På kjøpet får du som oftest en hest med deilige bevegelser når du rir, en elegant hest som egner seg innen mange grener og ofte er en super kjørehest.

 

Noen år senere kjøpte vi to Frederiksborg avlshopper, Scarlett O’Hara og Tørrildhavens Maja. Kanskje er det gammel avl som fortsatt preger Frederiksborgerne? Deres tøffe innstilling, men like fullt så håndterbare og lystne på opplevelser. Lysten til å være med ut på oppdagelsesferd.

Disse adelige hestene er en veldig allsidige. De er brukes blant annet i sprang, dressur, feltritt, kjøring , distanse og har blitt veldig populære innen akademisk/barokk ridning de siste årene. 

Beskrivelsene av Frederiksborghestene er hvordan jeg har blitt kjent med dem og hva jeg synes gjør akkurat disse hestene så spesielle, kanskje stjeler de også ditt hjerte?

Maja tar utfoprdringen å trekke den vanvittig tunge gjerderullen til toppen av beitet. Hun så superelegant ut der hun trakk.

Rolig arbeid på banen. 

bottom of page